Currentum, en ledande aktör inom installationsbranschen, expanderar sin verksamhet i södra Sverige genom att förvärva NEAB, ventilationsspecialisterna från Helsingborg. Förvärvet markerar början på en ny tillväxtfas för NEAB.
– Detta är ett nytt och spännande steg för oss och vi tror att samverkan inom gruppen ska ge oss konkurrensfördelar, säger Roger Elovsson, vd för NEAB. 

Installationsgruppen Currentum växer genom förvärvet av NEAB. Helsingborgsbolaget har 34 medarbetare samt en omsättning på cirka 80 miljoner kronor. 

– Som en del av Currentum får vi helt nya möjligheter till kunskapsutbyten. Vi valde Currentum eftersom vi kan fortsätta driva verksamheten som vanligt, men med tryggheten av gruppen bakom oss, säger Roger Elovsson.

Currentum består idag av över 50 ledande installationsbolag i Sverige, Norge och Finland. Totalt har gruppen mer än 2 000 medarbetare och omsätter cirka 6 miljarder kronor. 

Samarbeten för gemensam utveckling
NEAB stärker Currentums närvaro och erbjudande i syd ytterligare. NEAB har en stark lokalförankring och likt sina nya systerbolag fortsätter bolaget att verka självständigt – men med stärkt konkurrenskraft. 

– Vi är väldigt glada att välkomna NEAB in i Currentum, säger Annika Mortensen, regionansvarig Currentum Syd och fortsätter:
– Som ett mindre företag kan det ibland bli lite ensamt, men i Currentum finns ett brett spektrum av kompetenser att nyttja. Det mest värdefulla är möjligheten till samarbete – det är härligt att kunna vara självständig samtidigt som man är en del av ett betydande sammanhang.

Fr.v.: Roger Elovsson, vb NEAB, Annika Mortensen, Regionansvarig Currentum Syd, Lars Nielsen, NEAB, Kristofer Jepsson, NEAB.

Fler nyheter

Här kan du läsa fler tidigare artiklar om Currentum.