Installationsgruppen Currentum växer i södra Sverige genom partnerskap med K VENT. Bolaget, med bas i Lund, stärker Currentums erbjudande inom ventilation och inomhusklimat.

 K VENT har ett heltäckande erbjudande inom ventilation med erbjudande inom projektering, installation, service och eftermarknad. Bolaget, som grundades 1998, sysselsätter 16 medarbetare och har en årlig omsättning på cirka 45 miljoner kronor.

– Det är med glädje vi hälsar K VENT välkommen in i gruppen. Med starka kunder och breda kompetenser inom ventilationssystem utgör de ett viktigt komplement till gruppen. Tillsammans stärker vi vårt erbjudande i södra Sverige, säger Sten Mortensen, regionchef Currentum Syd.

K VENT arbetar med kunder så som Skanska, Veidekke och ER-HO Bygg och ämnar vara en heltäckande partner inom ventilation och inomhusklimat. Från och med 31 augusti ingår bolaget i installationsgruppen Currentum.

– Vi ser fram emot att ta del av all erfarenhet och kompetens som Currentums alla bolag tillsammans besitter inom olika discipliner. Det ger oss en enorm möjlighet till tillväxt, och vi ser en stor potential i samarbeten med våra systerbolag där vi tillsammans kan gå in med olika discipliner och öka våra chanser till större projekt, säger Niclas Håkansson, VD på K VENT.

Verksamheten kommer, enligt Currentums affärsmodell, att fortsätta verka under befintligt varumärke och ledning. I och med det senaste förvärvet omsätter Currentum årligen cirka 3 miljarder kronor och sysselsätter över 1000 medarbetare på 25 orter.

För ytterligare frågor

Sten Mortensen, regionchef Currentum Syd, 0707-62 04 86, sten.mortensen@veab.biz
Niclas Håkansson, VD K VENT AB, 0708- 48 72 85, niclas@kvent.se

Fler nyheter

Här kan du läsa fler tidigare artiklar om Currentum.