Eltjänst i Falköping blir en del av Currentum. Förvärvet skapar goda möjligheter till lokal samverkan, då Currentum finns representerade via ytterligare två bolag i just Falköping.

– Närhet rent geografiskt ger bra möjligheter till samarbete. Tillsammans med Friggeråkers Rör och nu även Medins Ventilation blir vi en stark trio som kommer att kunna ta oss an större entreprenader här i Falköping med omnejd, säger Stefan Karlsson, projektledare på Eltjänst i Falköping.

Eltjänst i Falköping grundades 1971, och kommer som en del av Currentum, drivas vidare under befintligt varumärke och med nuvarande ledning. Företaget ägs och drivs idag av Mats Karén, Andreas Götlind och Stefan Karlsson och har 26 medarbetare i Falköping samt närliggande Floby. Eltjänsts erbjudande rymmer allt från installationer och belysningsplanering till entreprenader och solceller. Företagets omsättning ligger på cirka 43 miljoner årligen.

 – Med Eltjänst i Falköping som en del av Currentum får vi en väldigt viktig pusselbit på plats. Det blir ett litet kluster i Falköping. Vi blir väldigt kompletta i det här området, med alla de tre stora installationsbitarna inom Currentum, säger Hillevi Skötte, regionchef Väst på Currentum.

Det kluster som nu uppstår i Falköping utgörs, utöver de nyförvärvade bolagen, av Friggeråkers Rör som ser fram emot att utvidga samarbetet:

– Vi på Friggeråkers Rör har alltid uppskattat att samarbeta med Eltjänst i Falköping. De är väldigt kompetenta, och bra att ha att göra med. När de nu blir en del av Currentum ska det bli väldigt spännande att se hur vi kan stärka banden ytterligare, säger Thore Larsson, vd på Friggeråkers Rör.

För ytterligare frågor:
Hillevi Skötte, regionchef Väst, Currentum

0709-62 76 48

hillevi.skotte@currentum.se

Stefan Karlsson, projektledare, Eltjänst i Falköping,

0706-53 03 35

stefan.karlsson@eltjanstifalkoping.se

Thore Larsson, vd, Friggeråkers Rör

0736-42 37 83

thore@frab.nu

Fler nyheter

Här kan du läsa fler tidigare artiklar om Currentum.