Elmontörerna Forsberg & CO, i mer vardagliga termer bara Elmontörerna, är ett av Currentums senaste tillskott. Det snart 55-åriga företaget har kontor i Hökarängen, Stockholm. Ute på byggena är Elmontörernas 21 medarbetare uppdelade i arbetsgrupper med tre personer per team.

Peter Karlsson är ledande montör på nybyggnation hos Elmontörerna. Tillsammans med resten av teamet anländer Peter till Älvsjö tidigt om morgnarna. Vid 06.30 drar gruppen i gång arbetet med att bygga upp Älvsjöstaden ­– ett projekt som över fyra etapper ska generera drygt 400 nya bostäder.

– Vi har precis dragit i gång den fjärde etappen. Det dröjer ytterligare ett par år innan vi är helt klara, men det är ett roligt projekt som flyter på enligt plan, berättar Peter Karlsson.

Peter Karlsson, ledande montör hos Elmontörerna

Framgångsfaktor i det här projektet, men även generellt i företagets verksamhet, handlar i hög grad om flexibilitet, enligt Peter Karlsson. Internt först och främst, men också gentemot kunden.

– Om något oförutsett händer tar vi tag i det direkt. Vi är inte så noga med vem som gör det, utan vi har kundens bästa för ögonen och ser till att det blir gjort, säger Peter Karlsson.

Flexibilitet genom bred kompetens

Flexibiliteten på Elmontörerna är möjlig tack vare den kamratanda som råder på företaget. Såväl Peter Karlsson som företagets vd, Nicklas Malmberg, förklarar att företagets medarbetare är lika mycket kompisar som kollegor. Dessutom spelar den breda kompetens som finns i firman stor roll. Elmontörerna har två huvudsakliga inriktningar, främst entreprenad, där de större projekten ligger – däribland nyproduktioner av den typ Peter Karlsson arbetar med – men också service. Elmontörernas serviceavdelning står redo när kunden behöver hjälp omgående.

– Våra arbetsdagar ser lite olika ut beroende på vilken avdelning vi tillhör. Så det är klart att olika medarbetare får olika nischer. Men i grunden har vi ganska likartad kompetens, hela gänget. Alla kan i stort sett göra allt vilket innebär att vi kan hjälpa och stötta varandra på ett bra sätt, säger Nicklas Malmberg, vd på Elmontörerna.

När Elmontörerna nu blivit en del av Currentum ser de fram emot att ställa sin kompetens, kamratanda och flexibilitet till förfogande för systerbolagen i gruppen. Något de hoppas och tror kommer att utveckla såväl Elmontörerna som Currentum. Eric Lindqvist, vd på Currentum Stockholm ser fram emot att fördjupa samarbetet med Elmontörerna.

– I vår bransch och region är det välkänt att Elmontörerna har en skicklig personalstyrka. När jag nu haft glädjen att bekanta mig lite djupare med dem kan jag bara konstatera att det är ett kanongäng. Jag ser fram emot att se vad vi kan uträtta tillsammans framöver, säger Eric Lindqvist.

Fler nyheter

Här kan du läsa fler tidigare artiklar om Currentum.