Den ledande installationskoncernen Currentum expanderar sin verksamhet i Norge. Veas Rør AS ansluter till gruppen som består av över 60 bolag i Norge, Sverige och Finland.
– Vi är glada över att välkomna Veas Rør AS och 75 nya medarbetare till Currentum. Det är ett bolag som passar oss väldigt bra. Särskilt imponerande är deras goda tillväxt sedan starten och breda kundportfölj, säger Anders Ettre, Norgechef för Currentum. 

VVS-bolaget Veas Rør AS grundades 2013 och erbjuder tjänster inom segmenten service, bostäder och projekt. Företaget omsätter 175 miljoner norska kronor och sysselsätter cirka 75 anställda med Oslo och Västra Buskerud som upptagningsområden. Veas Rør AS blir en del av Currentum som består av över 60 ledande installationsbolag i Sverige, Norge och Finland och har sammanlagt över 2 000 medarbetare samt omsätter cirka 6 miljarder kronor.

– Vi valde Currentum eftersom det är en aktör som matchar vår profil. Vi har haft en god tillväxt de senaste åren och med en stark partner som Currentum i ryggen blir det möjligt att bygga vidare på den utvecklingen, säger Joakim Johannesen, vd för Veas Rør AS.

Currentum tog klivet in på den norska marknaden i augusti 2023 och stärker genom förvärvet av Veas Rør AS sin position, inte minst inom det geografiska området. I koncernen finns sedan tidigare de norska bolagen Askim & Mysen Rør AS och Randem & Hübert AS. Likt systerbolagen kommer Veas Rør AS att drivas vidare i egen regi och behålla sin lokala förankring, samtidigt som de drar nytta av att ingå i ett större sammanhang.

– För oss är det särskilt viktigt att fortsätta driva Veas Rør AS på ett självständigt vis, vilket vi nu har möjlighet till. För våra kunder och anställda blir det inga förändringar utan det blir större trygghet än tidigare. Vi ser fram emot att lära av de andra systerbolagen inom Currentum och goda samarbeten, säger Joakim Johannesen, vd för Veas Rør AS.


Fr.v.: Joakim Johannesen, vd Veas Rør AS, Anders Ettre, Norgechef för Currentum

Fler nyheter

Här kan du läsa fler tidigare artiklar om Currentum.