Installationsgruppen Currentum utökar sin verksamhet i Finland genom förvärvet av Lähiputki-Yhtiöt, som har ett komplett erbjudande inom rör samt värme- och sanitetslösningar i huvudstadsregionen och Pirkanmaa. Lähiputki-Yhtiöt innefattar Lähiputki Oy, Lähiputki Tampere Oy och LP-Vahinkosaneeraus Oy.
– De nya bolagen kompletterar vårt utbud, och de tillför omfattande kompetens och erfarenhet som är värdefull för Currentum, Klas Larsson, koncernchef Currentum.

 De finska bolagen Lähiputki Oy, Lähiputki Tampere Oy och LP-Vahinkosaneeraus Oy blir en del av Currentum. Familjeföretaget Lähiputki-Yhtiöt är verksamt sedan 1966, har en sammanlagd omsättning på cirka 145 miljoner kronor och har totalt 70 anställda. Tjänsteutbudet omfattar allt från VS-entreprenad och renoveringar, underhåll, kylutrustning och fjärrvärmearbeten, till tillbehörsförsäljning och stadsgasinstallationer.

– Att öka våra aktiviteter inom VS-entreprenad och underhåll samt expandera till Pirkanmaa innebär nya, intressanta möjligheter för oss. Våra nya finska bolag kompletterar vårt utbud, och de tillför omfattande kompetens och erfarenhet som är värdefull för Currentum, säger Klas Larsson, koncernchef Currentum.

Stora tillväxtmöjligheter
Lähiputki-Yhtiö kontor finns i Helsingfors, Tammerfors, Lojo och Tavastehus. Verksamheterna kommer att behålla sina egna varumärken och drivas som vanligt av nuvarande ledning i syfte att bibehålla en lokal förankring och kultur.

– Vi ser stora tillväxtmöjligheter för Currentum i Finland, både geografiskt och inom olika discipliner inom installation. Nu kan vi erbjuda fler tjänster till befintliga kunder, samtidigt som det öppnar upp möjligheten för fler finska bolag att bli en del av ett växande Currentum, säger Sakari Toikkanen, regionchef Currentum Finland.

Currentum har sedan innan fyra bolag i Finland, vilka utför värme-, vatten-, ventilations- och elinstallationer samt underhåll i huvudstadsregionen och sydvästra Finland. De fyra bolagen har en gemensam årlig omsättning på cirka 550 miljoner kronor och har sammanlagt cirka 230 anställda med huvudkontor i Helsingfors och Kerava. Med förvärvet av Lähiputki-Yhtiö växer Currentum ytterligare och stärker sitt erbjudande på den finska marknaden.

Fler nyheter

Här kan du läsa fler tidigare artiklar om Currentum.