I dagarna blev det klart att Medins Ventilation inom kort blir en del av Currentum. Det Falköpingbaserade ventilationsföretaget ägnar sig huvudsakligen åt projektering, installation och underhåll av luftbehandlingsanläggningar.

– Medins är ett väletablerat företag som besitter ett stort kunnande. De kommer att komplettera övriga bolag inom Currentum väldigt väl. Inte minst lokalt i trakterna runt Falköping, där vi genom att förvärva Medins får med oss ännu en installationsdisciplin, säger Hillevi Skötte, regionchef Väst på Currentum.

Inom Currentum finns sedan tidigare Friggeråkers Rör, som likt Medins Ventilation har säte i Falköping. Thore Larsson, vd på Friggeråkers Rör, ser med spänning fram emot de möjligheter Medins Ventilations intåg kommer att leda till:

– Vi har sedan tidigare ett mycket gott samarbete med Medins Ventilation. Det är fantastiskt kul att vi nu får möjlighet att fördjupa samarbetet ytterligare. Vi ser fram emot de synergieffekter som kommer att uppstå tack vara detta, säger Thore Larsson.

Medins är ett välskött familjeföretag med anor från tidigt 1900-tal. Bolaget inledde sin verksamhet under nuvarande varumärke 1980. I dagsläget är man arbetsgivare åt 21 personer och omsätter cirka 42 miljoner kronor per år. Medins Ventilation är primärt verksamma i Falköpings kommun med omnejd. När företaget nu ska drivas vidare inom Currentum hoppas man kunna bidra till, och dra nytta av, den kompetens som finns samlad i koncernen:

Vi ser att vi både kan bidra med våra erfarenheter och dra lärdom av den kunskap som finns inom gruppen. Att ha alla discipliner samlade ger oss möjlighet att ta oss an större projekt på ett bättre sätt. Vi ser väldigt mycket fram emot den här resan med alla fantastiska bolag inom Currentum, säger Fredrik Andersson, vd på Medins Ventilation.

För ytterligare frågor:
Hillevi Skötte, regionchef Väst, Currentum

0709-62 76 48

hillevi.skotte@currentum.se

Fredrik Andersson, vd Medins Ventilation

0515-77 70 94

fredrik.andersson@medins.se

Thore Larsson, vd, Friggeråkers Rör

0736-42 37 83

thore@frab.nu

Fler nyheter

Här kan du läsa fler tidigare artiklar om Currentum.