Currentum växer genom förvärvet av Climacare, en grupp bestående av sex bolag inom ventilation, vs, el och energi.
– Med Climacare tar vi ytterligare steg för att stärka vår position i regionen. Vi är glada över att välkomna 80 nya medarbetare och ser fram emot att ta del av deras erfarenheter och kunskap, säger Anders Bergvall, regionansvarig Currentum Sydväst.

Den ledande installationskoncernen Currentum fortsätter att hålla en hög expansionstakt. Nu förvärvas Climacare, som grundades år 2008 och innefattar Climacare AB, Climacare Rörteknik AB, Climacare Rörteknik KSD AB, Climacare Installationsteknik VXO AB, Climacare Installationsteknik JKG AB och Jolums AB.

Climacare arbetar primärt med existerande fastighetsbestånd i regionerna kring Göteborg, Jönköping, Karlstad och Växjö. Totalt omsätter bolagen drygt 175 miljoner kronor och sysselsätter cirka 80 medarbetare. Gruppen erbjuder tjänster inom bland annat rörentreprenader och rörservice, elinstallationer och styrentreprenader.

–  Det känns helt rätt att bli en del av Currentum. Climacare är i grunden ett servicebolag och vi hoppas komplettera den övriga verksamheten, inte minst inom samma geografiska område, säger Jonatan Johansson, VD Climacare Rörteknik och fortsätter:

–  Samtidigt finns det en styrka i partnerskapet och möjligheter att stärka vår konkurrenskraft. Det är positivt att det finns en nära samverkan mellan bolagen i Currentum och vi hoppas på goda synergieffekter.

Fr.v.: Johan Sjöström, vd Climacare, Anders Bergvall, regionsansvarig Currentum Sydväst, Jonatan Johansson, vd Climacare Rörteknik

Fler nyheter

Här kan du läsa fler tidigare artiklar om Currentum.